piątek, 23 marca 2018

Potrawka weganska z fenkulem - koprem wloskim

Bardzo prosty i szybki przepis - nie ma co sie rozwodzic. Przechodze do sedna

Potrzebne beda:
* fenkul
* marchewka
* seler naciowy
 warzywa kroimy wedle uznania. Na patelni lub w wiekszym rondelku smarzymy kilka minut na oleju. Moze byc kokosowy. Przypawiamy sola, pieprzem i duza iloscia mielonego czosnku.
Zalewamy woda i dusimy. Warzywa musza byc al`dente.

Do osobnego garnka wrzucamy na rozgrzany tluszcz puszke odcedzonej ciecierzycy. Dodajemy 2 lyzki sosu sojowego lyzke mielonej papryki, odrobine czosnku i soli. Podsmazamy.
Gotowa cieciorke wsypujemy do warzyw i gotowe.
Polecam. Prosto i szybko :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz