czwartek, 26 stycznia 2017

Weganskie ciasto pomidorowe z gruszka, rodzynkami i slonecznikiem.

Dzisiaj bez zbednych wstepow - to ciasto poprostu trzeba upiec! 
 Bedzie:  szybko, latwo i przyjemnie :)



 

 Weganskie ciasto pomidorowe z gruszka,  rodzynkami i slonecznikiem

* 1 puszka krojonych pomidorow (400 g)
* 1 dojrzaly banan
* 1/2 szkl oleju
* 1/2 szkl cukru kokosowego
* 2,5 szkl maki
* 2 lyzeczki sody oczyszczonej
* 1 lyzeczka cynamonu
* 1 lyzka rumu lub aromatu rumowego
 Pomidory blendujemy z bananem nastepnie dodajemy pozostale skladniki i dokladnie miksujemy.

Dodajemy: 
* 2 lyzki ziaren slonecznika
* 3 lyzki rodzynek
Mieszamy krotko.

Ciasto wykladamy do formy keksowki wylozonej papierem do pieczenia. Ukladamy czastki gruszki.
Wkladamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180°C



Przygotowujemy polewe:

* 1/2 tabliczki gozkiej czekolady
* 1 lyzka masla orzechowego
* 2 lyzki mleka roslinnego
W malym rondelku rozpuszczamy wszystkie skladniki, ciagle mieszajac.  
Cieple ciasto polewamy polewa i posypujemy orzechami laskowymi



                                          Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz