piątek, 13 stycznia 2017

Wege Golabki z kasza jaglana

Co tu duzo mowic, golabki kocha chyba kazdy. Nie trzeba jakos sie nad tym dlugo rozwodzic :)
Bardzo prosty farsz z kaszy jaglanej, smakuje swietnie. Mozna podawac z sosem pomidorowym lub grzybowym jak tradycyjne golabki.



 Wege  Golabki z kasza jaglana

* 2 woreczki ugotowanej kaszy jaglanej 
* 2 cebule
* 4 srednie pieczarki
* olej kokosowy
* sol himalajska, pieprz cayenne, mielona galka muszkatolowa.

Wykonanie:
kasze krotko wystudzic. Cebule pokroic w kostke i zrumienic na oleju kokosowym. Dodac pokrojone lub starte na grubej tarce pieczarki. Dusic krotko na srednim ogniu. Nastepnie dodac do kaszy, doprawic, dobrze wymieszac. 
nakladac lyzka na wczesniej podgotowane liscie kapusty, dokladnie zawijac. Zapiekac w piekarniku np w naczyniu zaroodpornym, lub dusic na lekkim ogniu w garnku ok 30 min. Ja gotuje pod pokrywa szybkowarowa na sitku do gotowania na parze ok 10 min w programie "soft", nastepnie podpiekam krotko na patelni na oleju kokosowym,

                                                           Moje "nieloty" w "trawie" :D

                                                                Smacznego !!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz